1515
Annons

Bashar al-Assad på charmoffensiv i arabvärlden

Syriens ledare Bashar al-Assad tar efter sitt uttalade stöd för den ryska invasionen av Ukraina nya diplomatiska initiativ.

En charmoffensiv i arabvärlden är nu planen.

Foto:Uncredited

Bashar al-Assad har för första gången sedan inbördeskriget i Syrien bröt ut 2011 besökt ett arabland.

Stärkta bilaterala relationer var temat på ett möte med Förenade arabemiratens premiärminister Mohammed bin Rashid al Maktoum, som även är Dubais högste ledare. al-Assad ska enligt lokala medier även ha besökt Förenade arabemiratens de facto-ledare Mohammed bin Zayed al-Nahyan på dennes palats i Abu Dhabi. 

Besöket i Förenade arabemiraten görs sedan al-Assad uttalat sitt stöd till Rysslands president Vladimir Putins invasionskrig mot Ukraina.

Syrien uteslöts ur Arabförbundet och utsattes för bojkott från grannländerna efter det att inbördeskriget bröt ut för elva år sedan. al-Assad har sedan dess bara besökt Moskva och Teheran, varifrån han fått både militärt och ekonomiskt stöd för att kunna sitt kvar vid makten.

Hundratusentals människor har dödats i Syrien sedan 2011 och över hälften av landets befolkning har drivits på flykt samtidigt som stora delar av landets städer och infrastruktur bombats sönder.

Förenade arabemiratens utrikesminister besökte i höstas den syriska huvudstaden Damaskus och träffade då al-Assad. Landet var också i slutet av 2018 först bland de mer betydande arabländerna att återöppna sin ambassad i Damaskus. 

Besöket kommer sedan det har rapporterats att tiotusentals syrier anmält sig som frivilliga för att gå in på den ryska sidan i kriget i Ukraina. De första 150 syriska soldaterna anlände till Ryssland i torsdags, enligt underrättelsekällor.

”Ryssarna hjälpte oss mycket och nu kommer vi hjälpa dem, säger en syrisk rekryt till tidningen The Guardian i staden Homs”, Syrien.

Enligt rekryten tjänar han som rysk legosoldat 25 gånger mer än han får i Syrien.


Innehåll från Schneider ElectricAnnons

Hållbar fastighetsautomation med människan i fokus

Allt fler fastighetsägare har idag ett stort fokus på hållbarhet. Med Schneider Electrics system för fastighetsautomation kan de enkelt övervaka och styra sina byggnader och snabbare uppnå hållbarhetsmålen.

Fastigheter står idag för omkring 30 procent av världens energianvändning och för nästan 40 procent av de årliga koldioxidutsläppen. För att uppnå målen i Parisavtalet och begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, måste 3 procent av byggnadsbeståndet i Europa renoveras varje år. Idag ligger renoveringstakten på endast 1-1,5 procent årligen och det största hindret för att investera i hållbara byggnader är finansiering. Lösningen för att säkerställa mer träffsäkra investeringar är att använda sig av digital teknik.

- En av våra lösningar för fastighetsautomation är digital tvilling, en spegling av en verklig fastighet, med vilken man kan skapa datadrivna insikter för att optimera energianvändningen i sina fastigheter. Man får här data i realtid, kan simulera energiflöden och modellera förändringar innan de tillämpas live i anläggningen. Den digitala tvillingen skapar mervärde för fastighetsägaren, som kan ta rätt beslut för att optimera driften, säger Tomas Bäckstadi, Service and Business Development Director , Schneider Electric.

En öppen plattform för byggnadens olika system

80 procent av 2050 års byggnader uppskattas redan idag vara byggda, vilket innebär att både det befintliga fastighetsbeståndet såväl som kommande byggnader behöver kunna hanteras för att uppnå hållbarhetsmålen. 

Med Schneider Electrics fastighetsautomationssystem EcoStruxure™ Building Operation (EBO) möjliggörs enkel och flexibel styrning och övervakning av fastighetens olika system i en plattform. Med systemet skapas förutsättningarna för att samla, strukturera, analysera och agera på byggnadens data. För att möjliggöra dagens och framtidens allt mer uppkopplade byggnader har systemet inbyggt stöd för effektiv hantering och lagring av stora mängder data.

- Vi ser att fyra grundpelare driver utvecklingen av dagens och framtidens byggnader och därmed våra lösningar för fastighetsautomation– de behöver vara drift-och energieffektiva, motståndskraftiga, hållbara och utformade med människan i fokus. I och med att vi tillbringar uppåt 90 procent av våra liv inomhus blir det tydligt att de byggnader som vi vistas i har en stor påverkan på vårt välmående och hälsa. Luftkvalité, temperatur och belysning är exempel på parametrar som är viktiga att ha i åtanke. Med EcoStruxure™ Building Operation kan fastighetens olika system integreras sömlöst i en framtidssäkrad och flexibel plattform och bidra till att möjliggöra en mer produktiv och hälsosam inomhusmiljö för byggnadens nyttjare, säger Linnea Lunnbäck, Offer Manager, Schneider Electric. 

”Med en digital tvilling kan man skapa datadrivna insikter för att minska sin miljöpåverkan”

Läs mer om framtidens fastigheter

Mer från Schneider Electric

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schneider Electric och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?