ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Barnen ratar rymdjobb – vill hellre bli youtuber

  • Youtubern Felix "Pewdiepie" Kjellberg (t.v.) har nära 100 miljoner prenumeranter på Youtube. Den svenska astronauten Christer Fuglesang (t.h.) har varit i rymden två gånger, 2006 och 2009. Foto: Filip Erlind/Mark Sowa

I helgen är det 50 år sedan månlandningen. Men dagens barn drömmer inte om att bli astronauter i första hand. Fler vill hellre bli youtubers, enligt en undersökning som Lego gjort.

Leksakstillverkaren Lego har låtit 3.000 barn mellan åtta och 12 år i USA, Storbritannien och Kina om rangordna några framtida drömjobb. 326 föräldrar med barn i samma ålder ingick också i undersökningen.

Nästan en tredjedel av barnen svarade att de ville bli youtuber när de blir stora. Endast ett av tio vill bli astronaut, rapporterar CNBC.

Men svaren varierade en hel del beroende på vilket land barnen bor i. I Kina ville över hälften bli astronauter, vilket gjorde det till det mest populära karriärmålet, medan youtuber var populärast i såväl USA som Storbritannien.

Andra jobb barnen kunde välja mellan var musiker, professionell idrottare och lärare. Det sistnämnda jobbet kom på andra plats i alla tre länderna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer