Annons

Barbiebolaget tar ny vd från Google

USA:s största leksakstillverkare Mattel har anställt Google-direktören Margaret Georgiadis som ny vd.

Hon efterträder Christopher Sinclair som fick hoppa in i april 2015 efter att dåvarande vd:n Bryan Stockton sparkats på grund av vikande försäljning. Efter att Margaret Georgiadis tillträtt sin nya tjänst den 8 februari, kommer Christopher Sinclair övergå till att bli ordförande för bolaget, skriver Reuters.

Mattel har under Christopher Sinclairs vd-tid försökt blåsa nytt liv i flaggskeppsprodukten Barbie. Det genom en förändring i marknadsföringen och ett bredare utbud av dockor i olika hudfärger, hårstilar och klädstyrsel. Huruvida Margaret Georgiadis väljer att fortsätta i samma bana återstår att se.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?