Annons

Bankjättens tekniska störningar fortsätter

Än finns ingen prognos för när Nordeas kunder åter kan få tillgång till sina bankkonton. Just nu vet vi inte vad problemet är, men vi jobbar på att hitta en lösning, säger bankens presskontakt Mikaela Östman.

Flera fel-meddelande mötte Nordeas kunder på bankens hemsida på söndagen.
Flera fel-meddelande mötte Nordeas kunder på bankens hemsida på söndagen.

Sedan åttatiden i morse har Nordea NDA SE -0,19% Dagens utveckling tekniska problem med sina digitala tjänster. Kunder kan inte logga in på vare sig internetbanken eller mobilbanken.

Vi har inte fastställt någon orsak ännu, men problemet är felanmält och våra tekniker arbetar på att lösa problemet, säger Mikaela Östman, presskommunikatör på Nordea.

Störningarna gäller inte bara den svenska delen av banken utan påverkar också bankerna i Finland, Norge och Danmark.

Det finns ännu ingen prognos för när felet kan vara avhjälpt, men Östman påpekar det inte ska vara några problem med kortbetalningar eller Swish-tjänsten.

Och även om kunderna inte har tillgång till sina konton, har banken det, så de kunder som inte kan göra överföringar eller som vill se vad de har på sitt konto kan i nuläget få hjälp med det.

TT: Har inte Nordea ett backup-system för att undvika den här typen av problem?
Just nu vet vi inte vad problemet är. Men i efterhand gör vi alltid en genomgående analys, säger Mikaela Östman.

Så sent som i förra veckan råkade Swedbank ut för ett omfattande it-haveri där fyra miljoner kunder påverkades av att bankens sajt och app låg nere och först två dagar senare var alla funktioner tillbaka i drift. Felet ska ha berott på interna tekniska problem. Haveriet väckte starka reaktioner på sociala medier där kunder bland annat ifrågasatte bankens säkerhet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?