1515

Bankjättens dundermisstag – skickade miljarder till fel konto

Den amerikanska storbanken Citigroups låneavdelning skickade av misstag 900 miljoner dollar, motsvarande 7,8 miljarder kronor, till den krisande kosmetikajätten Revlons långivare. Två parter som befinner sig i en infekterad tvist. Nu vägrar flera mottagare att betala tillbaka pengarna. Det rapporterar Bloomberg.

Foto:Peter Foley, Daniel Acker

Citigroup kallar överföringen ”ett administrativt misstag”.

Historien bakom
det ödesdigra misstaget är en infekterad strid mellan kosmetikajätten Revlon och en grupp långivare, som består av Brigade Capital, HPS Investment och Symphony Asset Management.

Långivarna hävdar att Revlon använt vissa delar av de immateriella rättigheter som ingår som säkerhet i deras lån, för att säkra ett annat lån.

Därför krävde långivarna i en stämningsansökan att kosmetikajätten omedelbart betalade tillbaka lånet som skulle gått ut 2023. Samtidigt som långivarna lämnade in stämningsansökan överfördes 900 miljoner dollar från Citigroup till deras konton. Även om en del av de överförda pengarna har återbetalats till banken är det flera långivare som vägrar skicka tillbaka pengar, uppger källor med insyn till finanstidningen. 

Revlon har tidigare sagt att långivargruppen vid upprepade tillfällen ”använt sig av grundlösa anklagelser i försök att berika sig själva”, enligt Bloomberg.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?