1515
Annons

Bankernas svarta får underkänns igen

Wells Fargo har för en andra gång i år bommat ett regulatoriskt test som skapades i efterdyningen av finanskrisen, skriver The New York Times.

De regulatoriska testerna lanserades i syfte att minska bankernas hot mot den bredare ekonomin. I april fälldes Wells Fargo och fyra till banker kring sina respektive upplägg om hur de planerade att skydda ekonomin vid ett bankmisslyckande.

Sedan dess har alla fem banker lämnat in nya katastrofberedskapsplaner med där endast Wells Fargo misslyckats att få sin godkänd.

Wells Fargo får nu fram till den 31 mars på sig att lämna in en tredje plan. Under tiden kommer den amerikanska centralbanken Federal Reserve och Federal Deposit Insurance Corporation att stoppa Wells Fargo från att etablera nya internationella enheter eller köpa verksamheter utanför banksektorn.

Skulle Wells Fargo misslyckas även en tredje gång lär regulatorer införa nya restriktioner som exempelvis krav på försäljning av vissa enheter.

Wells Fargo uppgav i ett uttalande att man trodde sig ha åtgärdat de problemområden som regulatorerna inte var nöjda med.

”Vi kommer att fortsätta att arbeta nära med myndigheterna för att bättre förstå deras oro”, sade banken.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?