ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Banken varnar för hackare

  • Foto: Colourbox

Nätsäkerheten är inte tillräcklig för att stoppa bedrägerier. Länsförsäkringar Bank tipsar därför om att spärra sina kort för köp utomlands, skriver Sveriges Radio

Polisen får in allt fler anmälningar rörande att pengar dragits från kontokort utan att man gjort några köp på nätet. Att helt spärra korten för köp utomlands är ett bra sätt att skydda sig, enligt Länsförsäkringar Bank.

"Du kan välja att spärra kortet för köp i olika delar av världen, så kallad regionspärr, och även spärra kortet för köp på internet", säger Ann-Christine Lindahl, bankchef på Länsförsäkringar till SR.

Kriminella ligor hackar databaser och säljer sedan kontokortsinformation och koder. Att bankkunderna använder säkerhetsåtgärderna gör ingen skillnad, då det är mottagaren av kortinformationen som måste skydda sig mot hackare.

”Det kan vara så att man inte är seriös eller så kan något annat oseriöst bolag lyckas hacka sig in och komma över informationen”, säger Christine Lindahl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer