Hoppa till innehållet

Annons

Banken varnar för hackare

Nätsäkerheten är inte tillräcklig för att stoppa bedrägerier. Länsförsäkringar Bank tipsar därför om att spärra sina kort för köp utomlands, skriver Sveriges Radio

Bild: Colourbox

Polisen får in allt fler anmälningar rörande att pengar dragits från kontokort utan att man gjort några köp på nätet. Att helt spärra korten för köp utomlands är ett bra sätt att skydda sig, enligt Länsförsäkringar Bank.

"Du kan välja att spärra kortet för köp i olika delar av världen, så kallad regionspärr, och även spärra kortet för köp på internet", säger Ann-Christine Lindahl, bankchef på Länsförsäkringar till SR.

Kriminella ligor hackar databaser och säljer sedan kontokortsinformation och koder. Att bankkunderna använder säkerhetsåtgärderna gör ingen skillnad, då det är mottagaren av kortinformationen som måste skydda sig mot hackare.

”Det kan vara så att man inte är seriös eller så kan något annat oseriöst bolag lyckas hacka sig in och komma över informationen”, säger Christine Lindahl.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera