1515

Banken planerar stängning av 54 kontor innan 2018

Den brittiska storbanken Barclays planerar att stänga ytterligare 54 kontor innan detta år är över, rapporterar Reuters.

Kontoren för bland andra HSBC och Barclays i Londons finanskvarter i Canary Wharf.
Kontoren för bland andra HSBC och Barclays i Londons finanskvarter i Canary Wharf.Bild:AP

Åtgärden är ett sätt att få ned kostnaderna i en tid när kunderna vänder sig alltmer till internet för banktjänster. Barclays sade att inga uppsägningar kommer att bli nödvändiga då personalen ska omlokaliseras till de övriga kontoren.

Barclays har totalt cirka 1 300 kontor i Storbritannien. Samtidigt har banken halverat sin fysiska närvaro i landet under de senaste tjugo åren.

Sedan 2015 finns det dock på plats en ny lag som tvingar banker att först se över effekten i det verksamma området innan en stängning kan verkställas. Enligt en undersökning gjord av samma nyhetsbyrå har det framkommit att nedläggningarna har oftast skett på platser där det bor låginkomsttagare.

Dessutom uppges småföretagen bli hårt drabbade av förlusten till fysiskt kontakt med sin bank.

”I en tid med oöverträffad osäkerhet är förlusten av personligt bankstöd det sista som småföretag behöver”, sade Mike Cherry, ordförande för småföretagarorganisationen FSB.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?