ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Bankchefen: “Blev rånade på allt”

Veckans resenär är Tove Zander, ny chef för segmentet unga på Swedbank

Den bästa resa jag gjort:

”Sälen i december 2018 när min man Kristofer friade. Sälen är en plats som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, har varit där alla vintrar sedan jag föddes och att då få säga ja till sitt livs största kärlek på den platsen var magiskt.”

Hit åker jag aldrig mer:

”Man ska aldrig säga aldrig, men just nu längtar jag inte efter semestrar som innebär att bo på hotell. Gillar verkligen inte att sova på hotell – jag föredrar egenlagad frukost framför hotellbuffé.”

Mitt första resminne:

”Vi skulle tälta med en annan familj på Bornholm när jag var 4, 5 år. På vägen dit övernattade vi i Malmö och då blev hela bilen rånad på allt, sovsäckar, tält, kläder mm. Det blev ingen tältsemester för familjen Zander på Bornholm den sommaren, vi bodde på hotell i stället till min stora förtret.”

Min senaste privatresa:

”Dubai. Det visade sig vara en plats som inte passar mig, det var för nybyggt och kändes för konstgjort för mig.”

Tre saker jag alltid packar ned:

”Mobilladdare, vattenflaska och hörlurar.”

Så reser jag hållbart/klimatsmart:

”I mitt tidigare arbete som vd för Unga Aktiesparare reste jag runt otroligt mycket i Sverige och valde i princip alltid tåg. Under mina tre år på UA besökte jag en till två platser i veckan och flög totalt tre gånger. Underskatta inte tåg, oftast kommer man in mitt i stan och kan gå eller ta en lokal buss till slutdestinationen. Ett stort plus är att man får väldigt bra arbetsro på tåg eftersom mottagningen på telefonen ofta svajar och väljer man tyst kupé kan man även unna sig en ‘gubbvila’.”

Mitt märkligaste reseminne:

”Hela min avgångsklass i gymnasiet hade som ‘sista natten med gänget’-aktivitet att bestiga Kebnekajse. Förstår fortfarande inte hur alla 25 kunde komma upp till toppen och överleva på powerbars i fyra dygn. Vi fick verkligen en sjukt bra sammanhållning i gruppen och delar minnen för livet.”

Mitt dyraste reseminne:

”När jag för några veckor sedan råkade ta tåget till Norrköping i stället för Nyköping. Förstod först när jag klev av i Norrköping att jag åkt fel, fick ta ett nytt tåg till Nyköping från Norrköping, blev jätteförsenad och fick ta taxi för att hinna dit jag skulle.” 

Min mest minnesvärda matupplevelse utomlands:

”Alligatorn i New Orleans smakade inte kyckling som alla andra hävdade, den var vidrig och otroligt seg. Syftet med resan var dock bra, vi hjälpte till att bygga hus för det familjer som drabbats av orkanen Katrina.” 

Något jag unnar mig som jag inte gör hemma:

”Tar alltid av mig klockan när jag har semester, de är en lyxig känsla att inte hålla koll på tiden.”

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se:

”Skidåkning i midnattssolen i Riksgränsen.”

Min bästa souvenir:

”Nyckelringar – piffar upp till exempel tråkiga vindsförrådsnycklar.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer