Annons

Bankanställda får sänkt bonus

Den delvis statsägda brittiska banken Royal Bank of Scotland planerar, trots årets förväntade storförlust, att betala ut 340 miljoner pund motsvarande 3,7 miljarder kronor i bonusar till sina medarbetare för 2016. Det rapporterar Sky News.

Bild:Colourbox

Banken som ägs till 70-procent av staten måste formellt få godkännande från regeringen i frågan om bonusen men om den godkänns så innebär det att bonusutbetalningarna från banken har minskat nio år i rad och det är också första gången sedan finanskrisen som RBS betalar ut mindre bonus till sina medarbetare än konkurrenten Lloyds.

Den föreslagna bonusen på 340 miljoner pund är 8 procent lägre än förra årets utbetalda bonus på 370 miljoner pund.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?