1515

Bandyklubbars ekonomi synas i sömmarna

Tio klubbar i herrarnas elitserie innebandy befinner sig på rätt sida om de ekonomiska krav förbundet ställer. Fyra gör det inte.

Hammarby, Sandvikens, Sirius och TB Västerås beviljas inte elitlicenser och kommer därför att fortsätta att granskas. Det uppger bandyförbundets ekonominämnd, som till nästa år byter namn till licensnämnden.

"I år har vi beviljat elitlicens för tio klubbar, vid samma tidpunkt föregående år beviljades elva klubbar licens. Det känns som att det blivit lite kärvare i Bandysveriges ekonomi", säger ekonominämndens ordförande Göran Ersmarker i ett pressmeddelande.

Kvartetten som är under lupp har fram till mars 2018 på sig att ordna förutsättningar för elitlicens till säsongen 2018/19.

"Vi kan konstatera att detta arbete redan startat hos berörda föreningar. Ekonominämnden lämnar besked om elitlicens senast 1 april 2018", säger Ersmarker.

Klubbar som fått grönt ljus för säsongen 2018/19 är Bollnäs, Broberg/Söderhamn, Edsbyn, Kalix, IFK Motala, Tellus, Vetlanda, Villa Lidköping, IFK Vänersborg och Västerås SK.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?