Annons

Bakslag för LKAB – malmbanan stängd efter olycka

Ett godståg har spårat ur norr om Murjek. 14 av tågets totalt 68 vagnar hamnade utanför spåret, skriver NSD.

Ingen person skadades vid olyckan men all tågtrafik mellan Luleå och Riksgränsen är nu inställd, preliminärt fram till nästa torsdag, uppger Trafikverket.

Malmtåget färdades norrut och vagnarna var alltså tomma.

”Vi vet inget om orsaken ännu. Platsundersökning pågår. Trafikverket är undersökningsansvariga, men vi skickade ut vår interna bärgnings- och röjningsstyrka redan under gårdagen som bistår. Nu gäller det att röja upp och reparera eventuella skador, så vi får sträckan farbar så fort som möjligt igen”, säger Josefine Ejemalm, kommunikatör på LKAB, till Norr Media.

SJ och Norrtåg har ställt in alla sina avgångar mellan Luleå, Kiruna och Riksgränsen. Bussar ersätter.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?