Annons

BAE Systems säljer 24 Typhoonplan till Qatar

Brittiska försvarsjätten BAE Systems har tecknat en avsiktsförklaring om att sälja 24 stycken Typhoon-plan till Qatar. Det rapporterar Reuters och hänvisar till den statliga nyhetsbyrån QNA. 

Eurofighter Typhoon är ett gemensamt projekt mellan BAE, franska Airbus och italienska Finmeccanica.

Affären är lite kontroversiell då det råder spänningar i området. Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Egypten och Bahrain har sedan den 5 juni brutit den diplomatiska kontakten med Qatar och anklagat landet för att understödja terrorism.

Saudiarabien har sedan tidigare köpt in 72 stycken likadana plan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?