Annons

Badslajm granskas av Kemikalieinspektionen

Statliga Kemikalieinspektionen ska titta närmare på huruvida badslajm för barn kan innehålla skadliga ämnen. Anledningen är uppgifter till SVT:s konsumentprogram "Plus" där ett barn ska ha fått allergiska utslag efter att ha badat i slajm.

Björn Malmström, pressansvarig på Kemikalieinspektionen, säger till SVT att ämnena som förekommer i produkten har rapporterats som allergiframkallande av andra producenter.

"Vi vet dock inte vilka koncentrationer som finns av de olika ämnena i produkterna och detta har betydelse för att vi ska kunna bedöma vilka eventuella hälsofaror som kan finnas. Det har också betydelse att produkterna vid användning ska spädas ut i badkarsvattnet", säger han.

Vd:n för företaget bakom produkten, Paul Jackson på Zimpli kidz, säger följande till SVT:

"Vi har sålt 30 miljoner förpackningar med Slime Baff och Gelli Baff, som innehåller samma färgämnen, i 50 länder under de senaste tio åren. Jag har inte hört talas om ett enda liknande fall där någon har fått en allergisk reaktion av att bada i våra produkter."


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?