ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Både Disney och Netflix föll på stoppat samarbete

Disneys beslut att klippa banden med strömningsbolaget Netflix har konkreta, monetära orsaker, skriver Bloomberg News.

Walt Disney ska sluta sälja filmer till Netflix och i stället erbjuda program som sportkanalen ESPN och en kanal för familjefilmer i två nya strömmade kanaler.

Disneys underhållningstjänster ska enligt planerna börja 2019, men redan nästa år ska en sporttjänst online börja sända uppåt 10.000 arrangemang om året.

En bakgrund till satsningarna är att Disney på tisdagen rapporterade om en ovanlig nedgång i siffrorna, där bolagets kabel-tv-division tappat tittare. Disneys vd Bob Iger har därför valt att avsluta det nuvarande avtalet mellan Netflix och Disney.

"Om man ser på Disneys verksamheter, förutom nöjesparkerna, kommer nästan alla till kunderna genom tredje part, oavsett om det är biografägare eller filmdistributörer. Detta är en möjlighet att nå kunder direkt", sade Bob Iger.

Båda aktierna föll i efterhandeln i USA på tisdagskvällen. Netflix, som med Disney förlorar en viktig innehållsleverantör, tappade 4,6 procent medan Disney föll 3,8 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer