B3IT köper webbyrå

B3IT Management förvärvar 51 procent i digitalbyrån Rebel & Bird samt etablerar ett nytt dotterbolag B3IT Digital Xperience.
Det framgår av ett pressmeddelande.

B3IT förvärvar 51 procent av i Rebel & Bird per den 3 april 2017, med option om att förvärva återstoden. Rebel & Bird har 15 medarbetare och omsatte cirka 19 miljoner kronor under 2016, med ett rörelseresultat på 3 miljoner kronor. Rebel & Bird är specialiserad på att skapa kundupplevelser för att öka sina kunders lönsamhet. Bland kunderna finns Spotify, King, PwC, Izettle och Telia.

B3IT betalar 10,2 miljoner kronor för 51 procent av aktierna, och har en framtida option att förvärva återstoden till en köpeskilling baserad på Rebel & Birds utveckling över de närmaste tre åren. Bolaget kommer från och med 3 april 2017 att konsolideras i B3IT-koncernen.

Vidare meddelar B3IT att det etablerar det nya specialistbolaget, B3IT Digital Xperience, med fokus på användaranpassade tjänster.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?