Annons

Ayima vände till vinst i fjärde kvartalet

Den First North-listade digitala marknadsföringsbyrån Ayima redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på 0,3 miljoner kronor (-4,2).

Nettoomsättningen minskade till 34,6 miljoner kronor (44,5).

”Som förväntat och tidigare aviserat blev årets avslutning i det fjärde kvartalet en besvikelse. Flera av Ayimas största och långvariga kunder led finansiellt med anledning av olika externa ekonomiska faktorer (brexit och spelreglering) och minskade i betydande grad sina marknadsföringsinvesteringar”, skriver vd Mike Jacobson i bokslutsrapporten.

Ebitda-resultatet blev -2,8 miljoner kronor (-2,4)

Rörelseresultatet sjönk till -4,7 miljoner kronor (-4,2). Här ingår negativa engångsposter om 8,4 miljoner kronor och en positiv engångseffekt på 14,1 miljoner kronor.

I de negativa engångsposterna återfinns nedskrivningen av Tootsa MacGinty från 5,9 miljoner kronor till noll, en nedskrivning som Ayima meddelade den 5 februari.

Även om det fjärde kvartalet var en besvikelse resultatmässigt har det nya året börjat ”vrålande”, enligt Ayima-chefen som skriver att han förväntar sig att många goda saker kommer att meddelas under de kommande veckorna och månaderna.

”Bara under de sex senaste veckorna har vi adderat 20 nya klienter och ytterligare årliga intäkter om 16,4 miljoner kronor, vilket mer än kompenserade för förlusterna i fjärde kvartalet”, skriver Mike Jacobson.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?