Annons

Axichem: Resultat -3,7 Mkr andra kvartalet

First North-listade Axichem, verksamt inom industrikemikalier, hade ett rörelseresultat om -3,7 miljoner kronor under det andra kvartalet 2020 (-3,6).

Bolagets likvida medel uppgick till 20 miljoner kronor (39) vid periodens utgång.

”Vi befinner oss nu mitt uppe i den studie som behövs för att färdigställa arbetet med GRAS-feed-godkännandet. GRAS krävs för att marknadsföra och sälja aXiphen-feed på den amerikanska marknaden. Så snart studien är klar kommer vi att slutföra ansökan som därefter går till vetenskaplig granskning hos godkännande myndighet, ett arbete som sedan tidigare är inlett. Vi bedömer det som realistiskt, trots den pågående pandemin, att processen kommer att kunna genomföras under andra halvåret”, skriver bolaget.

Arbetar med att färdigställa nödvändiga registreringsprocesser i Asien löper vidare. 

”Det går framåt men tempot begränsas kraftigt av de reserestriktioner som råder. Trots begränsningarna är målet att kunna slutföra arbetet under hösten 2020”, heter det.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?