ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Skåne-Öresund
i samarbete med

Axfoodägda mattjänsten lägger ned e-handelslager

  • Foto: Pontus Lundahl/TT, Pontus Lundahl/TT

Cirka 20 anställda drabbas när Axfoodägda Mat.se lägger ner sitt e-handelslager i Arlöv.

Affärerna i Malmöregionen går knackligt för Mat.se. Därför har ägaren, livsmedelsjätten Axfood, beslutat att stänga sitt e-handelslager i Arlöv. Nedläggningen ska genomföras under våren och drabbar cirka 20 anställda, både lagerpersonal och chaufförer. Den berörda personalen har informerats.

”E-handelsvolymerna i Malmöregionen är väldigt låga och det är inte kostnadsmässigt försvarbart att ha ett separat e-handelslager i Malmö”, säger Claes Salomonsson, presschef för Axfood.

Befintliga e-handelskunder i Malmöregionen som idag använder Mat.se hänvisas istället till e-handeln hos Axfoodkedjorna Willys eller Hemköp.

Medan Mat.se försvinner från Skåne fortsätter dock varumärkets verksamhet som vanligt i Göteborg och Stockholm.

Varför lyckas ni inte nå högre e-handelsvolymer i just Skåne?

”En bra fråga, jag vet faktiskt inte. Men vi följer utvecklingen inom e-handeln, och är det så att saker och ting tar en annan vändning framöver så är vi inte främmande för att på nytt öppna plocklagret i Malmö. Men tills vidare stänger vi ner det”, säger Claes Salomonsson.

Enligt Axfood kommer  stängningen av e-handelslagret i Arlöv att ha marginell finansiell påverkan under första kvartalet 2020.

Missa inget från Dagens industri och HD-Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för totalkoll på det skånska näringslivet.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer