1515
Annons

Axfood ligger bakom Mat.se-bud

Det är dagligvarujätten Axfood som ligger bakom det hittills hemliga budet på matleverantören Mat.se.

Bild:Bloomberg / TT

Axfood lägger ett bud på Mat.se värt 554 miljoner kronor. Det  motsvarar en premie om 119 procent jämfört med stängningskursen den 9 december, innan information om budet läckte ut på börsen.

Mat.se:s aktie steg med 15 procent på måndagseftermiddagen innan den handelsstoppades. Senare uppgav bolaget att man hade mottagit ett ”eventuellt” uppköpsbud.

Största ägare i Mat.se är familjen Mattsson via bolaget Gavia Food. Familjen Mattsson har grundat och var tidigare storägare i Santa Maria.

En annan storägare är Isac Brandberg, ett investeringsbolag som ägs av familjen Brandberg.

Familjen Brandberg var en av kamerabolaget Axis största aktieägare när den japanska jätten Canon köpte Axis i fjol. Sedan dess har familjen varit aktiva investerare i nya digitala bolag med fokus på områden som mat, hälsa och utbildning.

Hittills i år har Mat.se:s aktie underpresterat på börsen. Från årsskiftet fram till stängning den 9 december, innan information om budet läckte ut, hade aktien backat 24 procent.

Mat.se har ett börsvärde på drygt 388 Mkr.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?