Annons

Axfood gör storaffär

Axfood förvärvar Eurocash Food AB och stärker därmed sin position inom lågpris samt går in i segmentet gränshandel.

Klas Balkow, tidigare vd för Clas Ohlson, tar över som vd för Axfood i mars.
Klas Balkow, tidigare vd för Clas Ohlson, tar över som vd för Axfood i mars.Bild:Di

Axfood har också träffat en överenskommelse med Norgesgruppen om att, i anslutning till Konkurrensverkets godkännande av Axfoods förvärv, sälja 49 procent av aktierna i Eurocash till Norgesgruppen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Eurocash har åtta butiker längs gränsen till Norge och omsätter cirka 1,2 miljarder kronor. Koncernen har god lönsamhet och cirka 280 anställda.

Axfood är i dag huvudleverantör till Eurocash via Dagab. Eurocash kommer efter förvärvet att konsolideras i Axfood-koncernen och ingå i segmentsrapporteringen för Willys. Verksamheten kommer dock fortsatt att bedrivas under varumärket Eurocash.

Säljare är norska Conceptor Handel AS.

Axfoods förvärv kräver godkännande av Konkurrensverket och den senare överlåtelsen till Norgesgruppen kräver godkännande av EU-kommissionen. Axfoods initiala förvärv är dock inte beroende av att den senare överlåtelsen till Norgesgruppen godkänns.

Förvärvet har en positiv påverkan på Axfoods resultat per aktie.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?