1515

Avtech tecknar avsiktsavtal om vädertjänster med Norwegian

First North-listade Avtech tecknar ett avsiktsavtal med flygbolaget Norwegian om att leverera vädertjänster. Aktien stiger på beskedet.

Avtech, som utvecklar produkter och tjänster för digitala flygtrafikledningssystem och som är listade på First North, har tecknat ett avsiktsavtal med Norwegian NAS 0,00% Dagens utveckling om att implementera väderdatatjänsterna Aventus Air och Aventus Nowcast för att minska flygbolagets bränsleförbrukning ytterligare.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det har tidigare meddelats att Avtech och Norwegian har genomfört ett projekt, delvis finansierat av Energimyndigheten, som var inriktat på att testa Aventus Air-produkten.

"Jag är väldigt glad att tillkännage vår avsiktsförklaring. Detta indikerar en bekräftelse från Norwegian att fördelarna har uppnåtts i deras verksamhet", säger Avtechs vd Christer Fehrling.

Avtech och Norwegian ska nu fortsätta med processen för att slutföra förhandlingarna och teckna avtal.

Avtech handlades upp drygt 5,6 procent på First North kort innan beskedet men handlas nu upp 10,1 procent. Handeln är dock begränsad.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?