1515
Annons

Avtal med kaffejätten ska lyfta Oatly i USA: ”Coolt steg”

Havredryckstillverkaren Oatly expanderar i USA. Flera amerikanska medier rapporterar om ett samarbete med kaffekedjan Starbucks i den amerikanska mellanvästern. Nu planerar bolagets amerikanska chef att tredubbla distributionen i USA. 

Efter ett år då Oatly haft vissa leveransproblem, har bolaget hamnat lite på efterkälken på den amerikanska marknaden. En artikel från Bevnet finns den svenska havredrycken nu representerat hos 5.000 detaljister, medan vissa konkurrenter kan skryta med över 15.000 kundkonton.

Nu finns det dock planer på en snabb expansion. Genom Starbucks räckvidd hoppas Mike Messersmith, Oatlys USA-chef, att fler ska fatta tycke för bolagets drycker. Starbucks har 1.300 caféer i mellanvästern i stater som Illinois, Iowa, Michigan, Minnesota, Missouri och Wisconsin.

”Även om detta är en regional lansering, tycker vi att det är ett riktigt coolt steg framåt för tillväxten och prioriteringen av växtbaserat i stort och för att föra dessa alternativ till fler människor,” säger Mike Messersmith enligt Bevnet. 

Förutom havredryck, ska den amerikanska marknaden nu också få till allt mer havreglass. 

Även en lansering på Amazon ska hjälpa till att öka den amerikanska försäljningen. En andra produktionsanläggning förväntas också stå klar i Utah i sommar. Sedan tidigare har bolaget en produktionsanläggning i New Jersey. 

CNBC rapporterar att havredrycksförsäljningen till amerikanska konsumenter har ökat med med mer än 600 procent under tolv månader, fram till oktober. 

Enligt Breakit gjorde Oatly i höstas en nyemission där 400 miljoner kronor togs in, vilket ska värdera bolaget till drygt 3 miljarder kronor. 

Enligt bolagets senast inlämnade årsredovisning för 2018 omsatte koncernen då en dryg miljard, men gjorde en förlust före skatt på närmare 270 miljoner kronor. 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?