ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Avons vd tvingas avgå

Kosmetikföretaget Oriflames hårdaste konkurrent har problem. Amerikanska Avons vd tvingas lämna bolaget efter en svag rapport. Detta rapporterar Reuters.

Amerikanska sminkproducenten Avon, huvudkonkurrent till kosmetikbolaget Oriflame, överraskade under torsdagen med sämre resultat och försäljning än väntat. Det justerade resultatet per aktie landade på 0,03 dollar för det andra kvartalet, vilket är hälften av analytikernas snittprognos enligt Bloombergs sammanställning.

I samband med kvartalsrapporten meddelade vd Sheri McCoy att hon lämnar posten i mars nästa år.

Detta är något av en vinst för aktivistinvesteraren Barington Capital, som har stridit för förändringar i företagsledningen sedan 2015.

Barington intensifierade sin kamp för en förnyad företagsledning efter det att sminkbolaget rapporterade en oväntad förlust under första kvartalet 2017.

Investmentbolaget ifrågasatte då Sheri McCoys förmåga att styra verksamheten och kallade hennes alster för ”en enorm förstörelse av aktieägarvärde”.

Sedan Sheri McCoy klev på vd-posten i april 2012 har aktien fallit nästan 85 procent. Under samma period har huvudkonkurrenten Oriflame stigit med 46,3 procent. Detta ledde till att Barington Capital tidigare i år krävde att Sheri McCoy skulle bli avsatt.

Under torsdagen rapporterade Avon en intäktsförlust på 3 procent för det andra kvartalet, en konsekvens av den fallande efterfrågan på flera marknader världen över.

Tyck till