ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Talmannen skjuter upp statsministeromröstningen

Efter Jonas Sjöstedts besked att Vänsterpartiet inte släpper fram Stefan Löfven som statsminister i nuläget skjuter nu talmannen fram statsministeromröstningen. Partiledarna får ytterligare 48 timmar på sig att komma överens. 

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt meddelade tidigare på måndagen att han och hans parti inte ställer sig bakom uppgörelsen mellan Centern, Liberalerna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Vänsterpartiet kräver inflytande för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. 

“Vi är i Vänsterpartiet både förvånade och besvikna över hur långt högerut som Stefan Löfven har gått i sin överenskommelse med Centerpartiet och Liberalerna”, sa Jonas Sjöstedt. 

“Skulle situationen förbli oförändrad, så kan vi inte rösta gult”, fortsatte han.

Vid en pressträff på eftermiddagen meddelade talmannen Andreas Norlén att han därför skjuter fram statsministeromröstningen. Tanken var att den skulle hållas på onsdag, men nu hålls det i stället på fredag. 

"Det är en 48-timmarsfrist jag ställer upp, jag uppfattar ändå att processen är väldigt nära en lösning", säger Andreas Norlén och understryker att han inte vill grusa möjligheterna genom att inte bevilja några ytterligare timmar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies