Annons

Avgångskrav mot S-topp i Göteborg

En intern strid har blossat upp inom Socialdemokraterna i Göteborg. Partiets distriktsstyrelse kräver att gruppledaren Ann-Sofie Hermansson ska avgå från sitt uppdrag, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Foto:Björn Larsson Rosvall/TT

Hermansson var före valet 2018 ordförande i Göteborgs kommunstyrelse, och har setts som partiets tyngsta namn i Göteborg.

Efter ett möte i helgen kom dock Socialdemokraternas distriktsstyrelse i Göteborg fram till att man inte längre har förtroende för Ann-Sofie Hermansson. Ordförande i distriktsstyrelsen är den tidigare infrastrukturministern Anna Johansson.

”Jag kan bekräfta att Anna Johansson kräver hennes avgång, men Ann-Sofie Hermansson kommer inte att avgå. Hon är vald av medlemmarna och hon vill att det är de som ska få avgöra om hon ska sitta kvar eller inte”, säger Lisa Nylén, som är Hermanssons pressekreterare, till SVT.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?