ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Även Fox stoppar kontroversiell Trumpreklam

  • På frågan om annonserna och kampanjfilmerna kan uppfattas som stötande svarade presidenten att det är mycket som är stötande. Foto: Carolyn Kaster

Den konservativa och Trumptrogna amerikanska tv-kanalen Fox har beslutat att dra tillbaka den omstridda kampanjvideo för president Donald Trump som mediebolaget CNN har förklarat vara rasistisk.

Reklamvideon kopplar samman en namngiven illegal migrant som dömts för morden på två poliser i Kalifornien 2014 med den grupp migranter som rör sig mot USA från Centralamerika.

Utöver Fox har även CNN, NBC och Facebook beslutat att inte sända videon.

NBC sände den under det populära programmet Sunday Night Football, men företaget meddelade på måndagen att den dras tillbaka:

”Efter ytterligare granskning håller vi med om annonsens okänsliga karaktär och har beslutat att upphöra med att sända den i våra kanaler så snart som möjligt”, skriver en talesperson för NBC i ett mejl.

Tidigare har alltså CNN vägrat sända videon för att den är ”rasistisk”.

”När vi fick ett tillfälle att få betalt för att ta den här annonsen, nekade vi. Det är fakta”, skrev CNN på Twitter i lördags.

Beskedet från Fox – som Trump ofta benämner som sin favoritkanal – var kortfattat och företaget har inte offentligt utvecklat sitt beslut.

Donald Trump fick frågor om mediebolagens beslut i samband med en informell pressträff i MAryland på måndagen.

”Ni berättar något som jag inte vet någonting om. Vi har en hel massa annonskampanjer och enligt de siffror vi ser är de sannerligen effektiva”, svarade han.

På frågan om annonserna och kampanjfilmerna kan uppfattas som stötande svarade presidenten att det är mycket som är stötande.

”En hel del saker är stötande. Era frågor är stötande.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer