Avanzas vd: Bolåneerbjudande kan bli "stor succé"

Efterfrågan för nätbanken och mäklaraktören Avanzas breddade bolåneerbjudande tillsammans med Stabelo har varit högre än förväntat. Den stora lanseringen under innevarande kvartal kan tänkas bli en "stor succé".

Det säger Avanzas vd Rikard Josefson till Bloomberg News.

Bild:Jonatan Bylars

"Vi gjorde en mjuklansering i november och siktade på 2.000 kunder. Vi fick 25.000 intresseförfrågningar", säger han med tillägg att det inte finns något som tyder på att den stora lanseringen "blir något annat än en stor succé".

Enligt ett meddelande i november 2017 skulle Avanza AZA -3,21% Dagens utveckling tillsammans med Stabelo erbjuda allmänheten att låna upp till 60 procent av en bostads marknadsvärde till "färdigförhandlad" ränta på 1,29 procent.

Fintechbolaget och bolånefonden Stabelo ägs till 20 procent av Avanza. För lånen som utfärdas kommer Avanza, utöver delägaskapet, tjäna distributionsavgifter från Stabelo.

Pensionsbolag och andra institutionella aktörer är, utöver Avanza, investerare i Stabelo.

Avanza släpper bokslut på torsdagsmorgonen.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?