1515

Avanza spår högre kostnadsökning 2018

Avanzas kostnadsökning kommer att vara högre under den första halvan av 2018. För innevarande helår spås åter en kostnadsökningstakt på 8-10 procent.

Det framhöll finanschefen Birgitta Hagenfeldt under torsdagsförmiddagens rapportpresentation.

Hon påpekade att det är en följd av baseffekter.

Helåret 2017 var Avanza AZA -1,59% Dagens utveckling s kostnadsökning 20 procent som ett led i tillväxtsatsningar och "rustning för framtiden".

Under helåret 2017 uppgick nätbankens rörelsemarginal till 45 procent, mot 51 procent under 2016, bland annat i spåren av den större kostnadsökningen än normalt.

"Ambitionen är att ha en rörelsemarginal runt 50 procent", sade finanschefen.

I det fjärde kvartalet var Avanzas totala intäkter klart högre än förväntat. Inte minst var det raden övriga intäkter som överraskade positivt mot förväntan både procentuellt och i absoluta tal. Utfallet var 61 miljoner kronor, mot SME-förväntan om 47 miljoner kronor.

Birgitta Hagenfeldt påpekade att Avanza sett en trend med kunder som är "mer intresserade av utländska tillgångar" och att det hjälper valutaintäkterna.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?