1515
Annons

Autoliv upprepar målen för 2020

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv upprepar sina mål för 2020, att nå en försäljning som överträffar 10 miljarder dollar och en justerad rörelsemarginal kring 13 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande inför torsdagens investerardag, som hålls inför den planerade uppdelningen av bolaget i två delar.

Efter att ha gjort det tidigare aviserade kapitaltillskottet till Veoneer om cirka 1 miljard dollar, beräknar Autoliv att dess skuldsättningsgrad mätt som nettoskuld justerat för pensionsskulder i relation till ebitda-resultatet blir ungefär 1,5x vid tiden för avknoppningen.

"Justerat för engångsposter ämnar vi komma närmare vårt skuldsättningsmål på 1x mot slutet av 2019", skriver bolaget.

Marknaden för passiva säkerhetsprodukter förväntas växa med omkring 3 procent årligen fram till 2025, baserat på en årlig ökning av fordonsproduktionen på ungefär 2 procent och högre penetrationsgrad för passiva säkerhetsprodukter, uppger Autoliv vidare.

 "Långsiktigt ser vi ytterligare möjlighet för tillväxt av mer avancerade krockkuddar och säkerhetsbälten, då framtidens bilar kommer ha andra säteskonfigurationer."

Vad gäller Autolivs starka marknadsposition räknar bolaget med att kunna behålla denna.

"Baserat på en orderingång om 50 procent eller mer under de senaste tre åren, ser vi fram emot betydande tillväxt av både försäljning och marknadsandel under de närmaste åren. Vi har verktygen för att behålla vår nya position genom noggranna förberedelser och av vågen av ordrar", uppger bolaget.

För avknoppningen Veoneer, som fokuserar på aktiva säkerhetsprodukter, beräknas den totala marknaden uppgå till 43 miljarder dollar år 2025, vilket indikerar en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 10 procent.

"År 2025 väntas dessutom varje tillverkad bil innehålla aktiva säkerhetsprodukter till ett värde av mer än 225 dollar, vilket är mer än fem gånger vad vi ser i dag", skriver bolaget.

 Veoneer ser också en möjlighet att till marknaden för aktiv säkerhet lägga ytterligare 6 miljarder dollar, vilket leder till att ambitionen för 2025 vad gäller försäljning av aktiv säkerhet är "mer än" 4 miljarder dollar, en liten ökning jämfört med tidigare uppskattning på "omkring" 4 miljarder dollar.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?