Australiens rikaste kvinna köper landets största farm

Australien har gett tummen upp för landets rikaste kvinna Gina Rinehart att köpa Kidman, som driver den största farmen för boskapsuppfödning i landet. Det rapporterar Deal Street Asia.

Affären är värd 288 miljoner dollar och har tidigare sett kinesiskt ledda konsortier lägga bud.
Deras erbjudanden har emellertid blivit stoppade av Australiens tillsynsmyndigheter på grund av nationella säkerhetsskäl.

Ny ägare blir alltså istället ett konsortium bestående av Gina Rineharts bolag Hancock Prospecting och minoritetspartnern Shanghai CRED.

Kidman äger boskapsfarmer lika stora som Sydkorea.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?