Annons

Audis vd: Jag ska inte få sparken

Audis vd Rupert Stadler dementerar uppgifter som gör gällande att han ska bli sparkad från sitt uppdrag.

Bild:Carl-Johan Lejland

I en intervju med tyska affärstidningen Handelsblatt sade han att uppgifter som publicerats i en annan tidning, Bild, om att ska sägas upp och istället bli ny finanschef på Volkswagen-koncernen, stämmer inte.

”Det är inte möjligt att stoppa den sortens spekulation från att komma upp igen och igen”, sade Rupert Stadler.

Han tillade att det stöd som han känner från Volkswagen om att fortsätta som Audi-chef är väldigt tydligt. Även Audis ordförande och vd för Volkswagen, Matthias Müller, fick rycka ut och lugna anställda förra veckan om att deras vd inte var på väg någonstans.

Det som enligt Bild talar för att Rupert Stadler får stiga åt sidan är hur han hanterat Volkswagens dieselskandal i vilken Audi spelade en stor roll. Audi är dotterbolag inom Volkswagen-koncernen.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?