Annons

Atvexas resultat ökar – betalar tillbaka sänkta arbetsgivaravgifter

Utbildningsbolaget Atvexa, vars aktie handlas på First North, redovisar ett rörelseresultat på 66 miljoner kronor (56) för det fjärde kvartalet (juni-augusti) i det brutna räkenskapsåret 2019/2020.  

Justerat rörelseresultat steg till 67 miljoner kronor (62).

Intäkterna ökade med 11,4 procent till 428 miljoner kronor (384).

”Covid-19 har påverkat verksamheten, dock med begränsad ekonomisk effekt under kvartalet. Belastningen på personalen har varit hög och likaså sjukfrånvaron. Dock har sänkta sjuklönekostnader och ökade kostnader kopplade till covid-19 påverkat resultatet netto positivt med cirka 1,4 miljoner kronor”, skriver bolaget i rapporten.

Atvexas ledning och styrelse har beslutat att betala tillbaka den del av de sänkta arbetsgivaravgifterna som inte nyttjats i spår av covid-19. 10 miljoner kronor av de totalt 18 miljoner kronorna kommer att återbetalas, uppges det i rapporten.

”Ekonomiskt sett har kvartalet utvecklats väl. Detta kvartal är vårt mest lönsamma på grund av de säsongsvariationer som förekommer i verksamheten”, skriver vd Katarina Sjögren.

Hon konstaterar vidare att Atvexa under räkenskapsåret 2019/2020 överträffade sitt tillväxtmål genom att växa med drygt 20 procent. Den justerade rörelsemarginalen, exklusive effekten av IFRS 16, landade på 5,3 procent och är i linje med föregående år och något bättre än bolagets mål på 5 procent.

Styrelsen rekommenderar att ingen utdelning lämnas till aktieägarna för verksamhetsåret i enlighet med bolagets utdelningspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera