Annons

Attendos resultat över förväntan

Omsorgsbolaget Attendo redovisar ett ebita-resultat på 240 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017, väntat var 226 miljoner kronor enligt SME Direkt.

Nettoomsättningen uppgick till 3.011 miljoner kronor, väntat var 3.026 miljoner kronor.

En utdelning om 1,27 kronor per aktie föreslås för helåret 2017 (1,22). Analytikernas förväntningar låg vid en utdelning på 1:31 kronor per aktie.

Omsorgsbolaget Attendo ATT +0,64% Dagens utveckling hade vid utgången av 2017 en rekordhög nivå av bäddar under konstruktion på 2.903 stycken.

"Allt i linje med vår strategi att växa vår egen verksamhet" sade Attendos avgående vd Henrik Borelius under torsdagens telefonkonferens i samband med bokslutet för 2017.

Under kvartalet vann Attendo kontrakt till ett värde av 60 miljoner kronor och förlorade kontrakt till ett värde om 160 miljoner kronor.

Omsorgsbolaget Attendo förväntar sig en gradvis förbättring av den organiska tillväxten under 2018.

Det sade Attendos tillförordnade finanschef Rebecca Ericsson Birck under torsdagens telefonkonferens.

Under det fjärde kvartalet 2017 låg den organiska tillväxten på 0,8 procent.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?