1515

Attack mot al-Raqqa

Slaget om IS självutropade huvudstad al-Raqqa har inletts, enligt den USA-stödda kurdisk-arabiska alliansen SDF. Uppgifterna stöds av en rapport från det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
SDF:s talesperson Talal Silo säger till Reuters att striderna väntas bli intensiva.

"Daesh (IS) kommer att dö för att försvara sin så kallade huvudstad", säger han.

IS-soldater i al-Raqqa.
IS-soldater i al-Raqqa.

Offensiven pressar terrororganisationen ytterligare, som tvingats dra sig tillbaka från områden de tidigare kontrollerat.

"Koalitionen (mot IS) har spelat en viktig roll i framgångarna av insatsen. Förutom stridsflygplan så är det koalitionsstyrkor som arbetar sida vid sida med SDF-styrkor", säger Silo.

Attackerna ska ha inletts under måndagen. En talesperson för SDF säger att insatsen har inletts i de östra, västra och norra delarna av staden.

Enligt SOHR, som bevakar kriget från Storbritannien, ska ett anfall ha inletts mot en militärbas i norra delen av al-Raqqa, liksom i al-Mashab i östra kanten av staden, på tisdagen.

"Det började i gryningen. De har nått fram till staden, men de har inte gått in i några av dess byggnader", säger SOHR:s chef Rami Abdel Rahman.

I helgen uppgav en talesperson för SDF att en insats för att återta al-Raqqa skulle inledas inom "några dagar". Under natten mot tisdagen har den USA-ledda alliansen genomfört flygräder mot staden, enligt SOHR.

SDF har sedan november avancerat i riktning mot staden för att slå en ring kring terrorfästet.

Förra veckan meddelade Washington att USA börjat förse SDF med vapen inför striderna om al-Raqqa. Turkiet har motsatt sig att milisen beväpnas, eftersom Ankara likställer SDF med den terrorstämplade PKK-gerillan i Turkiet.

SDF väntas hålla en presskonferens senare under dagen.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?