ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Åttaåring provar leksaker på Youtube – drar in 200 miljoner

En åttaårig amerikansk pojke vid namn Ryan tjänade mer än alla andra Youtube-profiler i år. Intäkterna uppskattas till 22 miljoner dollar, motsvarande nästan 200 miljoner kronor.

Ryans kanal heter Ryan Toysreview och innehållet består som namnet antyder av leksaksrecensioner. Bland hans favoritprylar finns Lego, tåg och bilar, och med 17 miljoner Youtubeföljare har han även fått ge namn åt en egen leksakskollektion som säljs på Walmart. I kanalen deltar, förutom Ryan själv, även hans mamma, pappa och tvillingsystrar. När intäkterna börja öka sade mamman upp sig från sitt lärarjobb för att i stället ägna sig på heltid åt Ryans kanal. Det uppger Forbes i en sammanställning av de mest välbetalda profilerna på Youtube under 2018.

Tvåa på Forbes lista över Youtubes mest välbetalda är skådespelaren och rapparen Jake Paul, medan tredjeplatsen hålls av en femmannagrupp kallad Dude Perfect, som specialiserat sig på avancerade trickfilmningar.

Svenska Pewdiepie, vars videoklipp kretsar kring spelande, kommer först på niondeplats med intäkter på 15,5 miljoner dollar för året. Annonsörer på Pewdiepies Youtubekanal kan enligt Forbes räkna med att få betala upp emot 450.000 dollar för en sponsrad video.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer