Atlas Copco satsar hårdare i Kina

Verkstadskoncernen Atlas Copco bildar två samriskbolag med Hongwuhuan Group för att stärka närvaron i Kina, enligt ett pressmeddelande. Ett av bolagen ska fokusera på utveckling och tillverkning, det andra på försäljning av utrustning till den kinesiska gruv- och anläggningsmarknaden.

"Atlas Copco har en stark lokal närvaro i Kina med flera tusen anställda, och med detta samarbete expanderar gruppen ytterligare i denna viktiga marknad", skriver Helena Hedblom, chef för affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?