Annons

Atlas Copco ökar takten på digitalisering

Verkstadsbolaget Atlas Copco delar nästa år ut gruv- och anläggningsdelen Epiroc till aktieägarna. 

Mats Rahmström, ny vd för Atlas Copco.
Mats Rahmström, ny vd för Atlas Copco.Bild:Jesper Frisk

Enligt bolagets nya vd Mats Rahmström kommer delningen låta Atlas fokusera mer på industriella kunder och sikta på att öka tillväxten genom digitalisering och innovation.
Det säger han i en intervju med Financial Times.

"Jag vill inte tappa fart överhuvudtaget. Det handlar om omsättningstillväxt, och att vara på toppen med nya teknologier", säger han till tidningen.

Enligt Rahmström handlar delningen om att bibehålla fokus när bolaget växer, då gruvverksamheten är annorlunda, med olika kunder och mer volatil natur. Vidare uppger vd:n att fokuset på intjäning och kassaflöde kommer att fortsätta och han konstaterar att "vi är väldigt finansiellt drivna".


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?