1515
Annons

ATG stämmer Svenska Spel

ATG stämmer Svenska Spel för användandet av kännetecknet ”Trav & Galopp” i företagets marknadsföring av sina spel på hästar, meddelar ATG i ett pressmeddelande.

Foto:Björn Larsson Rosvall/TT

Stämningsansökan avser bland annat hävning av varumärke på grund av intrång i ATG:s företagsnamn och är inlämnad till Patent- och Marknadsdomstolen vid Stockholms Tingsrätt.

”Att skydda våra varumärken är vår skyldighet gentemot våra ägare, Svensk Travsport och Svensk Galopp, och alla tiotusentals i landet som har hästsporten som sin näring. ATG är det enda spelbolaget som bidrar till hästsportens välmående, så det här handlar om att säkra den svenska hästsportens framtida försörjning”, säger Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG, i pressmeddelandet.

Per Ericsson som företräder ATG:s anmälan säger att ATG sedan 1973 har ensamrätt för kännetecknet ”Trav och Galopp” genom registrering av sitt företagsnamn vid Bolagsverket. Svenska Spels nuvarande användning av ”Trav & Galopp” i sin marknadsföring av företagets spel på hästar utgör därmed ett intrång i ATG:s företagsnamn, enligt Ericsson:

”Vi har gjort Svenska Spel uppmärksamma på detta, men Svenska Spel har trots detta valt att fortsätta med utnyttjandet av 'Trav & Galopp' i sin marknadsföring för spel på hästar. Därför har vi nu valt att lämna in en stämningsansökan mot Svenska Spel”.

ATG yrkar att domstolen förbjuder Svenska Spel att använda ”Trav & Galopp” vid vite om en miljon kronor.

Man yrkar även att Svenska Spel ska betala ATG skälig ersättning för ”utnyttjandet i näringsverksamhet av företagsnamnet 'Aktiebolaget Trav och Galopp' samt ersättning för den ytterligare skada intrånget medfört för ATG”, står det i stämningen.


Ukraina: ”Massiv beskjutning” från Belarus

För första gången har ryskt stridsflyg beskjutit Ukraina från belarusiskt luftrum, uppger Ukrainas militära underrättelsetjänst.

Foto:Evgeniy Maloletka

Tjernihivs län i norra Ukraina utsattes tidigt på lördagsmorgonen för ”massiv beskjutning” från grannlandet Belarus, uppger Ukrainas armé.

”Tjugo raketer avfyrades från Belarus territorium och från luften mot byn Desna”, skriver armén i ett uttalande, och tillägger att det för närvarande inte finns några uppgifter om civila offer.

Enligt Ukrainas militära underrättelsetjänst är det första gången som ryskt stridsflyg beskjuter Ukrainas från Belarus.

”Dagens beskjutning är direkt relaterad till Kremls försök att engagera Belarus som en part i kriget mot Ukraina, uppger underrättelsetjänsten enligt den statliga nyhetsbyrån Ukrinform. 

Belarus är nära lierat med Ryssland och rysk militär har under invasionen av Ukraina haft fritt tillträde till belarusiskt territorium, däremot deltar Belarus inte i kriget på Rysslands sida.

”Dussintals robotar har avfyrats av Ryssland mot vårt territorium den här morgonen. De fortsätter att använda sig av belarusiskt territorium”, skriver den ukrainske presidenten Volodomyr Zelenskyjs stabschef Andriy Yermak enligt Ukrinform. 

Under lördagsmorgonen riktades enligt ukrainska uppgifter beskjutning även mot Lvivs samt Zjytomyrs län.

I distriktet Jaroviv i Lvivs län skadades enligt Ukrinform fyra personer när ett ”militärt objekt” träffades.

Robotbeskjutningen kom enligt militärkällor från Svarta havet. Det ukrainska luftvärnet ska ha skjutit ned två kryssningsrobotar, medan ytterligare fyra nådde målet och detonerade.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?