Återhämtning för USA:s affärskedjor

Försäljningen i affärskedjorna i USA steg med 1,8 procent vecka 48, som avslutades den 3 december, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före sjönk försäljningen 6,1 procent.

Det visar The Retail Economist LLC (TRE) och Goldman Sachs veckoindex.

Michael P. Niemira, chefekonom för The Retail Economist, noterar att då detaljhandeln i ökad grad försöker att tidigarelägga försäljningen till november och ge erbjudanden veckan före Thanksgiving så har försäljningen minskat kraftigt veckan därefter, även säsongsjusterat. Detta mönster förklarar till stor del förra veckans nedgång.

"Då såväl julen som Hanukkah infaller på samma dag i år så väntas presenthandeln sannolikt få en extra skjuts precis före den 25 december i år", säger han i en kommentar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?