Annons

Åtal mot de misstänkta i Allra-härvan dröjer

Åtalsbeslut mot de huvudmisstänkta i pensionsbolaget Allra dröjer. Försvaret har begärt fyra veckors ytterligare svarstid, till och med 28 september, på delgivningen som åklagaren lämnat in till tingsrätten, enligt Ekobrottsmyndigheten.

Planen var att ett åtal skulle komma i september. Nu blir det snarare tidigast i oktober.

Skandalbolaget Allras vd Alexander Ernstberger är misstänkt för mutbrott och grov trolöshet mot huvudman. Det var för cirka ett och ett halvt år sedan som Pensionsmyndigheten gjorde en polisanmälan mot pensionsbolaget. 

Misstankarna handlar om att pensionsfonderna överfakturerats och pengar slussats vidare till ägarkretsen kring Allra. Även ytterligare personer i härvan är misstänkta.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?