1515

Astra Zeneca-preparat håller måttet

Astra Zeneca meddelar att Farxiga (dapagliflozin) mötte det primära säkerhetsmåttet i fas 3-studien Declare-Timi 58.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det primära effektmåttet var en statistiskt signifikant reduktion av sjukhusinläggningar på grund av hjärtsvikt eller hjärtrelaterad död i en bred patientpopulation. Resultaten bekräftade den väletablerade säkerhetsprofilen för Farxiga, skriver Astra Zeneca AZN -2,35% Dagens utveckling .

Dessutom blev färre så kallade Mace-händelser observerade i Farxiga-gruppen för det andra primära effektmåttet, men denna minskning uppnådde ej statistisk signifikans. 

Enligt bolaget är Declare-Timi 58 den bredaste kardiovaskulära studien hittills för en SGLT2-hämmare. Studien utvärderade de kardiovaskulära effekterna av Farxiga jämfört med placebo över en period på upp till fem år, i 33 länder och hos mer än 17.000 vuxna patienter med typ 2-diabetes som har flera riskfaktorer för kardiovaskulära sjukdomar eller etablerad kardiovaskulär sjukdom. 

Studieresultaten presenteras i detalj den 10 november 2018 på den amerikanska hjärtkongressen AHA (American Heart Association Scientific Sessions) i Chicago.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?