1515
Annons

Astra Zeneca-preparat håller måttet

Astra Zeneca meddelar att Farxiga (dapagliflozin) mötte det primära säkerhetsmåttet i fas 3-studien Declare-Timi 58.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det primära effektmåttet var en statistiskt signifikant reduktion av sjukhusinläggningar på grund av hjärtsvikt eller hjärtrelaterad död i en bred patientpopulation. Resultaten bekräftade den väletablerade säkerhetsprofilen för Farxiga, skriver Astra Zeneca AZN +0,98% Dagens utveckling .

Dessutom blev färre så kallade Mace-händelser observerade i Farxiga-gruppen för det andra primära effektmåttet, men denna minskning uppnådde ej statistisk signifikans. 

Enligt bolaget är Declare-Timi 58 den bredaste kardiovaskulära studien hittills för en SGLT2-hämmare. Studien utvärderade de kardiovaskulära effekterna av Farxiga jämfört med placebo över en period på upp till fem år, i 33 länder och hos mer än 17.000 vuxna patienter med typ 2-diabetes som har flera riskfaktorer för kardiovaskulära sjukdomar eller etablerad kardiovaskulär sjukdom. 

Studieresultaten presenteras i detalj den 10 november 2018 på den amerikanska hjärtkongressen AHA (American Heart Association Scientific Sessions) i Chicago.

Nord Stream 2 tömd på gas

Nord Stream 2 är tömd på gas, skriver danska Energistyrelsen på Twitter. Det rapporterar danska TV2.

Foto:Forsvaret, Danska Försvaret

Prognosen efter att läckorna på de båda gasledningarna upptäcktes i början av veckan var att gasen kunde vara slut på söndagen. Nu uppger företaget Nord Stream för Energistyrelsen att det har uppstått ett stabilt tryck i ledningen, vilket tyder på att all gas har läckt ut.

Det framgår inte hur statusen är för Nord Stream 1.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera