1515
Annons

Astra Zeneca drar tillbaka indikation för Imfinzi i USA

Astra Zeneca har frivilligt dragit tillbaka en indikation för sitt preparat Imfinzi i USA. Indikationen avser tidigare behandlade vuxna patienter med lokalt framskriden eller metastatisk cancer i urinblåsan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet gjordes under konsultation med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, skriver Astra Zeneca AZN -0,12% Dagens utveckling .

Bolaget hänvisar till FDA:s riktlinjer vad gäller indikationer, där studier för de utökade godkännandeansökningar inte har mött kraven inför lanseringen av preparatet.

Detta tillbakadragande har ingen påverkan på indikationen för preparatet utanför USA och påverkar inte andra godkända indikationer för Infinzi i eller utanför USA, uppger bolaget.

Storstäderna har lyckats stå emot byggbromsen

Höga byggkostnader och stigande räntor bromsar intresset för nyproducerade bostäder.

Men i storstäderna och på andra tillväxtorter är efterfrågan god, enligt Biljana Pehrsson, fastighetsveteran och i dag vd för bostadsutvecklaren Nordr Sverige.

Biljana Pehrsson, vd för Nordr Svergie. Till höger: Haga Palett, bostadsprojekt i Solna.
Biljana Pehrsson, vd för Nordr Svergie. Till höger: Haga Palett, bostadsprojekt i Solna.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera