1515

Astra Zeneca-anställd i Sverige smittad av coronaviruset

En anställd på Astra Zeneca i Sverige har bekräftats vara smittad av covid-19, sjukdomen som orsakas av det nya coronaviruset. 

Foto:Adam Ihse / TT

Det uppger bolagets presschef Christina Malmberg Hägerstrand för Nyhetsbyrån Direkt. 

”Personen har varit i Italien på semester och har efter återkomst från resan stannat hemma i enlighet med våra riktlinjer. Personen har inte träffat någon kollega och har inte heller varit på någon Astra Zeneca AZN +1,89% Dagens utveckling -anläggning efter hemkomst från Italien. Personen i fråga mål under omständigheterna väl”, säger Christina Malmberg Hägerstrand.

Hon framhåller att Astra Zeneca noggrant följer situationen och gör allt bolaget kan för att ta hand om dess medarbetare samt minimera eventuell framtida påverkan av covid-19 på bolagets anläggningar i Sverige.

”Vi fortsätter att göra vårt bästa för att tydligt informera om eventuell utveckling men ber om förståelse för att vi framöver kanske inte kan kommunicera nya fall”, säger Christina Malmberg Hägerstrand. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?