ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Assistent stal toppchefens lyxviner

  • Foto: Colourbox

En assistent till en av de högsta cheferna på investmentbanken Goldman Sachs har enligt amerikanska myndigheter stulit och sålt vidare franska årgångsviner med ett uppskattat värde på 1,2 miljon dollar, eller knappt 10 miljoner kronor. Det skriver New York Times.

Vinkonnässören David M. Solomon, som har titeln Chief Operating Officer på Goldman Sachs, är känd för att dyka upp på restauranger med en medhavd flaska årgångsvin.

Det verkar dock som att hans vinassistent, Nicolas De-Meyer, tagit sig lite väl stora friheter i David M. Solomons vinkällare i överklassområdet Hamptons. I tisdags anhölls nämligen fyrtioåringen anklagad för att under åren 2014-2016 ha stulit och sålt vidare hundratals dyrgripar ur samlingen till en vinhandlare i North Carolina.

De dyraste årgångsvinerna som stulits är sju flaskor Domaine de la Romanée-Conti från franska Bourgognes. Recensenter har beskrivit vinet som ”flytande sammet”. David M. Solomon, som även ägnar fritiden åt att DJ:a på några av Manhattans nattklubbar under namnet DJ D-Sol, hade införskaffat de sju vinerna för 133.650 dollar, motsvarande 1,1 miljoner kronor, eller drygt 150.000 kronor per flaska. Om Nicolas De-Meyer fälls riskerar han upp till 10 års fängelse.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies