Annons

Assa Abloy köper bolag med verksamhet i USA och Mexiko

Låsjätten Assa Abloy har förvärvat Construction Specialties, ett bolag inom direktförsäljning av kommersiella sektionsportar och dockningsprodukter i USA och Mexiko.

Det köpta bolagets försäljning väntas uppgå till motsvarande cirka 300 miljoner kronor 2016, med en "god" ebit-marginal. Förvärvet bidrar positivt till vinst per aktie från start, uppger Assa Abloy i ett pressmeddelande.

Construction Specialties grundades 1994 och har cirka 140 anställda. Huvudkontoret ligger i Brownsville, Texas men företaget har huvuddelen av sin verksamhet i Mexiko.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?