Asienbörserna klättrar efter Trumps tal

Stämningen på flera av världens marknader har varit avvaktande inför Donald Trumps tal till kongressen natten till onsdag. Investerarna på Asienbörserna drog en lättnadens suck efter talet och utvecklingen på börserna pekar uppåt.

Bild:Shizuo Kambayashi/TT

Efter tisdagens avvaktande handel vänder Asienbörserna uppåt på onsdagsmorgonen, svensk tid, efter Donald Trumps tal till kongressen.

Japanska Nikkei är upp 1,4 procent och på fastlandet i Kina klättrar både Shanghai och Shenzhen 0,4 procent. Även i Hongkong är Hang Seng-indexet upp 0,3 procent.

Det var dock en återhållsam Trump som talade till kongressen utan att leverera några större nyheter. Amerikanska investerare har efterlyst konkreta åtgärder, istället för svepande löften, men istället upprepade han sin inställning till bland annat skattesänkningar och företag.

”Jag tror också starkt på frihandel men det måste vara rättvis handel. Jag tänker inte låta andra länder dra nytta av vårt land längre”, sade Trump i sitt tal.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?