ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Asienbörser: Uppgång i Hongkong

Tokyobörsen låg så gott som stilla i inledningen av handeln då investerare ligger lågt inför julhelgen, och börsen i USA gått upp efter att president Donald Trumps stora skatteomläggning godkänts i kongressen.

Nikkei 225-index låg stilla, och det bredare Topix gick upp 0,1 procent.

I Hongkong inleddes handeln med en uppgång. Hang Seng steg 0,5 procent.

Shanghais kompositindex har sjunkit 0,1 procent.

3 saker att hålla koll på i dag:

USA bakom rubrikerna

Politik dominerar nyhetsflödet från USA. I bakgrunden tuffar ekonomin på, i maklig men stabil takt. Fredagen bjuder på en rad hållpunkter i form av inkomster, order på varaktiga varor och husförsäljning i november, samt Michigan-index för december. Enjoy.

Keine Regierung, Kein Problem?

Tyskland har stått utan regering i rekordlånga 89 dagar. Om det bekymrar tyskarna får vi veta på fredagen när GfK:s månatliga mätning av konsumentförtroendet presenteras. Belgien, Nederländerna och Spanien är färska exempel på att regeringslöst fungerar utmärkt.

Svart på vitt om Black Friday

Detaljhandeln har utvecklats lite halvtrögt under året. Nyligen sänkte också HUI prognosen för 2018, bland annat med hänvisning till oron på bomarknaden. På fredagen släpper SCB omsättningsstatistik för november, en månad som inkluderar Black Friday-shoppingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer