Annons

Asienbörser: Taiwan mot strömmen

Efter kurslyft dagen före föll de ledande Asienbörserna överlag under tisdagens handel.

I Tokyo tyngdes exportbolagen av yenens förstärkning, och Nikkei 225-index stängde 0,4 procent lägre än dagen innan. Det bredare Topixindex sjönk med 0,3 procent.

Hongkongs Hang Seng-index hade vid 07-tiden, svensk tid, backat med 0,1 procent och Shanghais kompositindex hade fallit med 0,4 procent. Detta efter tecken på nya penningpolitiska åtstramningar, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Seolbörsens Kospiindex hade sjunkit med 0,2 procent och Bombaybörsens Sensex låg på minus 0,3 procent.

Börsen i Taiwan gick svagt mot strömmen, Weighted Index steg med 0,2 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?