Annons

Asienbörser: Svag stigning när Tokyo höll stängt

De asiatiska börserna handlades med små stigande rörelser under måndagen. Handeln fick visst stöd av en positiv veckoavslutning på de amerikanska börserna. Handelsplatserna i Japan var stängda på måndagen med anledning av helgfirande.

Medan Stockholmsbörsen höll stängt under fredagen steg de amerikanska börserna med stöd av positiv utveckling i tekniksektorn och stark amerikansk lönestatistik. Amerikanska Dow Jones-index närmade sig återigen 20.000-nivån efter att ha stigit 0,3 procent på fredagen. Även S&P 500-index nådde nya rekordnivåer.

"Stödet från USA kom från NFP (nonfarm payrolls) och fokus låg på överraskningen kring lönerna. S&P nådde nytt rekordhögsta vilket kan ha stakat ut riktningen för veckostarten i Asien", sade Jingyi Pan, marknadsstrateg på IG Group enligt Marketwatch.

Börserna i Australien lyftes av starka bankaktier.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?